به مگ

سرگرمی و خبر

به مگ

سرگرمی و خبر

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

افرادی که در مکان هایی مانند فرانسه زندگی می کنند، هزاران سال است که از پنیر بز استفاده می کنند. در واقع، مورخان معتقدند که پنیر بز به احتمال زیاد یکی از اولین محصولات لبنی است که تا کنون مصرف شده است.

افرادی که در مکان هایی مانند فرانسه زندگی می کنند، هزاران سال است که از پنیر بز استفاده می کنند. در واقع، مورخان معتقدند که پنیر بز به احتمال زیاد یکی از اولین محصولات لبنی است که تا کنون مصرف شده است. غذاهای تهیه شده به شکل سنتی، ارگانیک و حتی خام از شیر بز حاوی پروتئین، کلسیم و سایر مواد مغذی ضروری برای بدن هستند. بیایید نگاهی به آنچه که پنیر بز به رژیم غذایی شما می بخشد بیاندازیم و از تفاوت آن با پنیرهای دیگر مانند پنیز تهیه شده از شیر گاو مطلع شوید.

مزایا و خواص پنیر بز

طبق گزارش مجله Dairy Science، “انواع مختلفی از پنیر تهیه شده از شیر بز در سراسر جهان تولید می شود. پروتئولیز و لیپولیز دو فرایند عمده بیوشیمیایی در پدیده چند وجهی تهیه پنیر هستند که شامل تغییرات شیمیایی، فیزیکی و میکروبیولوژیکی در شرایط محیطی کنترل شده می باشند. “


پنیر بز به رغم وجود هزاران ساله آن، محبوبیت پنیرهای سنتی به دست آمده از شیر گاو را به دست نیاورده است. به طور شگفت انگیزی، پنیر بز، که به نام chevre هم شناخته می‌شود، دارای مزایای فراوانی برای سلامتی است. اگرچه پنیر بز مانند سایر محصولات پنیر از چربی بالا برخوردار است، اما این پنیر فاقد چربی ترانس است و حاوی مقادیر مناسب پروتئین‌، ویتامین‌، کلسیم و مواد مغذی است. پنیر بز منبع خوبی از کلسیم، فسفر و ویتامین D است که می تواند به حفظ سلامتی استخوان ها کمک کند.


شیر گاو و محصولات آن توسط هورمون های رشد تغذیه می شوند در صورتی که این اتفاق برای شیر بز نمی افتد. این ویژگی های منحصر به فرد پنیر بز را مطلوب تر از محصولات شیر گاو می کند.


مقایسه پنیر گاوی با پنیر بز

• پنیر بز کالری کمتری دارد.


• میزان سدیم، چربی، کلسترول و چربی اشباع کمتری دارد.


• دارای سلنیوم (آنتی اکسیدان) و مس بیشتری است.


• حاوی ویتامین‌های بیشتر، به خصوص ویتامین‌های B1، B2 و B3 (تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین) است.


• مقادیر کافی از ویتامین A، کلسیم و فسفر دارد.


• مقدار کافی پروتئین در پنیر بز وجود دارد.


چرا پنیر بز مفید است؟

پروتئین موجود در محصولات شیر بز ارزش بیولوژیکی بیشتری دارند و به نسبت محصولات شیر گاو دارای مقدار مناسبی از اسیدهای آمینه ضروری برای بدن هستند. همچنین به علت وجود اسیدهای آمینه با زنجیره کوتاه و متوسط، هضم آن بسیار آسان است. بنابراین، این پنیر با ارزش غذایی بالا، به عنوان یک انتخاب خوب برای درمان افراد حساس به شیر گاو و افراد دارای اختلالات جذبی روده کوچک در نظر گرفته شده است.


بر اساس یک مطالعه انجام شده توسط Park Y از دانشگاه A & M تگزاس، آلفا لاکتوگلوبولین (یکی از اجزاء شیر گاو) یکی از عوامل اصلی آلرژی‌زایی پروتئین شیر است که در فرآورده‌های شیر بز (مانند شیر مادر) وجود ندارد و باعث می‌شود برای افراد مبتلا به آلرژی پروتئین شیر، به ویژه نوزادان مناسب باشد. این ویژگی همراه با مقدار لاکتوز کمتر، دلیل محکم‌تری برای انتخاب شیر بز و محصولات آن خواهد بود.


علاوه بر این، به دلیل نسبت بالای اسیدهای چرب با زنجیره‌های کوتاه و متوسط و اندازه‌های کوچکتر اجزای تشکیل دهنده آن، چربی در محصولات شیر بز قابلیت هضم راحت‌تری دارند. محصولات شیر بز، از جمله پنیر بز، به دلیل این که حاوی لاکتوز (قند شیر) کمتری در مقایسه با شیر گاو است، برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مناسب تر است.


بر اساس یک تحقیق که توسط یانگیلار از دانشگاه اردستان ترکیه انجام شده است، اسیدهای چرب زنجیره متوسط موجود در محصولات شیر بز، دارای قابلیت مهار کردن تشکیل رسوبات کلسترول هستند. این ویژگی در درمان اختلالات جذب روده کوچک، بیماری‌های عروق کرونر، فیبروز کیستیک، اختلالات قاعدگی و کمک به تغذیه نوزادان نارس مفید است.


کاملا معلوم است که محصولات شیر بز از جمله پنیر بز یک جایگزین سالم برای محصولات شیر گاو هستند. با این حال باید خاطر نشان کرد که پنیر بز اگر به شیوه‌ای غیر بهداشتی تولید شود و یا پاستوریزه نباشد، برای سلامتی مضر است و موجب ایجاد بیماری می شود.

تولید پنیر بز

مثل پنیرهای دیگر، پنیر بز با بستن، انعقاد و غلیظ شدن شیر تولید می شود. یک روش سنتی برای تهیه پنیر نرم یا نیمه نرم بز از این قرار است که پارچه های کیسه ای مخصوص تهیه پنیر را با دلمه های بسته شیر پر کنید و سپس آنها را چندین روز در دمای بالا و در آشپزخانه آویزان کنید. بعضی از انواع پنیرهای بز با نگهداری در مکان های خنک به مدت چندین ماه سفت می شوند.

منبع : مزایا و خواص پنیر بز - بهترینا


  • ۹۷/۰۸/۲۳
  • alireza nikbakht

پنیر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی